14:30

Pajala IF

Referat: STIL - Pajala IF

2-1...känns det igen?

Till helgens andra match mot STIL är Sanna och Evvis åter i laget vilket medför att vi får lite mer rutin och blir lite tyngre framåt. Det är åxå vi som för spelet i första perioden. Hemmalaget är dock, som vanligt, disciplinerade i sitt försvarsspel och det dröjer nästan nio minuter innan vi lyckas ta ledningen. Inka petar Evvis vid ett frislag och Evvis prickskjuter 0-1. Målet påminner väldigt mycket om frislagsmålet vi gör på hemmaplan mot STIL. 4 minuter efter målet får vi chansen i pp. Vi rullar på väldigt bra och kommer till ett par riktigt bra lägen. Tyvärr får vi inte riktigt till avsluten och överläget blir resultatlöst. Det blir inga fler mål i perioden och vi går till första vilan med ett måls ledning.

Andra perioden är spelmässigt jämn. Vi har aningen mer boll, men STIL har längre anfall i denna period och skapar stundtals tryck i vår zon. De kviterar vår ledning 7.14 in i perioden på en målvaktsretur. Vi upplever dock att det tillåts väl mycket slag mot Elins fingrar men domaren är av en annan mening och godkänner målet. Nu står matchen och väger. Nästa mål är viktigt och oj så skönt det är när det kommer och det är vi som gör det. Jani passar Evvis som vänder bort en motståndare och skjuter ett lågt dragskott till 1-2. Tid 11.05. Resultatet står sig perioden ut och vi leder med ett inför sista.

Tredje perioden är jämn. Vi har ett par riktigt heta chanser att göra 1-3 och stänga matchen. Men bollen vill inte in och hemmamålisen gör ett par fina räddningar. Även STIL har ett par chanser till kvittering med ett stenhårt skott i masken på Elin som bästa chans. Med 2.50 kvar drar hemmalaget på sig en onödig tvåa och vi får spela pp. Jag beslutar att vi skall döda tid och låta bollen gå. Vi ska inte ta några onödiga avslut och ge STIL chansen till kontringar. Tyvärr missar jag i kommunikationen och budskapet når inte alla. Men Emma, Evvis och Sanna vet vad som gäller och vi spelar av överläget och när STIL blir fulltaligt återstår endast 50 sek och vi har bollen bakom deras kasse. Tiden rullar på bra för vår del, men så bryter STIL och går till anfall. Bollen hamnar dock i vår ägo i eget sarghörn och där krigar Lina och Evvis på bra och dödar tid. Men det dyker upp en sista chans för STIL då vi inte lyckas skicka iväg bollen djupt och tvingas ta ett frislag med två sek kvar. Vi tar time och pratar igenom hur vi ska försvara oss sista två. Tjejerna gör precis som vi kommit överens om och STIL tvingas passa den spelare som vi anser är det minsta hotet och skottet går åxå en bra bit utanför och vi vinner med 2-1.

Tre matcher mot stil denna säsong. Alla slutar 2-1 och matchserien vinns av oss med 2-1.

Elin var bra i kassen. Räddade lugnt och säkert det hon skulle och gjorde även ett par avgörande parader. Backarna var bra. Täckte massor med skott och var väldigt starka i närkampsspelet. Sanna visar hur nyttig hon är med sitt hårda jobb och kloka centerspel. Örjan gick till Evvis som spred ett lugn och visade pondus då hon var inne på banan och kryddade det med två viktiga mål.